MUĞLA / FETHİYE - Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu

Şbt

YUSUF İZZET GÖKÇE İLKOKULU STRATEJİK PLAN (2024-2028) "VELİ GÖRÜŞ VE DEĞERLENDİRMELERİ" ANKETİ

Ock

" Sağlığımız için çalışanlar "konusu kapsamında  Fethiye Devlet Hastenesi sağlık çalışanlarımız  öğrencilerimize bilgiler vermiştir.

Ara

Dilimizin zenginliklerini projesi kapsaminda okulda düzenlenen 'Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma Yarışması' da dereceye giren öğrencilerimize hediyelerini verdiķ.

Ara

Milli eğitim bakanlığımız tarafından hazırlanan önlüklerin dağıtımı öğretmenlerimize yapıldı.

Ara

Hava olaylarını anlamak için yerinde ders gerekirdi.Biz de yerine gittik ve detaylı olarak nasıl hava tahmini yapılıyor öğrendik.

Ara

Milli eğitim bakanımız Yusuf TEKİN tarafindan başlatılan  dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında; okul genelinde, ödüllü"Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma Yarışması" düzenlenecektir.

Ara

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928'de başöğretmen unvanı verilmiştir. Bu özel gün, Atatürk'ün doğumunun 100'üncü yılı olan 1981'de Öğretmenler Günü olarak kayıtlara geçmiştir.

Ara

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'takutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile ulusal (millî) bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkeler olan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği Onuncu Yıl Nutku'nda, bu günü "en büyük bayram" olarak nitelendirmiştir.

Ara

Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu  Muş yazla'daki  Cumhuriyetimizin 100. yılı hatıra ormanı'na Fethiye İlçe Milli Eğitim müdürlüğü adına 5 adet fidan bağışlamıştır.

Ara

"Bir Kİtap Bİr İnsan " projesi kapsamında 2. sınıf öğrencilerimizin tamamının gerçekleştirmiş olduğu 'okuma halkası'

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen "Bir Kitap Bir İnsan ", "Muğla Mavi Yeşil Okullar " ve "Değerler Çınarı " projeleri ve ÇEDES kapsamında ; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sn. Faruk KAYA , Projelerin ilçe  kordinatörleriyle birlikte oulumuzu ziyaret etti.

Ara

Okulumuz 3.sınıf öğrencileri atasözleri ve deyimler ders içeriği kapsamında üç boyutlu modellerden oluşan sergi açılmıştır.